12.12.26:   In hac habitasse?

Nulla quis nibh. Proin ac pede vel ligula facilisis gravida. Phasellus purus.

Suspendisse Sem Lorem

C.N. ROMARM S.A. BUCURESTI FILIALA SOCIETATEA UZINA MECANICA CUGIR S.A.

De mai bine de 200 de ani, Uzina Mecanică Cugir reprezintă simbolul şi totodată motorul  oraşului Cugir,  devenind în timp o tradiție moştenită de la bunici şi parinți,  cunoscand  in acest timp un proces continuu de înoire şi dezvoltare atât din punct de  vedere al dotărilor  cât şi al produselor realizate. Numele unor producatori de marca in domeniul productiei militare au fost asociate cu intreprinderea din Cugir (Skoda -H. Goering  in perioada razboiului, Vickers Armstrong  - Anglia,  Zbrojowska Brno- Cehoslovacia),  fapt care a condus la crearea, mentinerea si dezvoltarea permanenta a unei adevarate culturi tehnice in randul celor ce munceau aici si a populatiei orasului. Dupa trecerea in proprietatea statului obiectul de activitate a fost diversificat continuu prin dezvoltarea  de noi capacitati destinate produselor civile dintre care amintim doar cateva: masini unelte si agregate, produse electrocasnice, produse industriale (lanturi articulate, fuse textile, cuplaje electromagnetice etc). Dupa 1990,  uzina a trecut prin ample procese de restructurare si reorganizare,  iar din 2008 isi desfasoara activitatea strict  în sectorul producției militare. Din procesul de restructurare mentionam urmatoarele momente:

 - in 2001 a fost creat un Joint Venture cu Daimler Chrysler -  Star Transmission Cugir

 - în 2002, în colaborare cu Consiliul Județean Alba s-a creat Parcul  Industrial Cugir

-  in februarie 2004, prin divizare parțială a societății, s-a constituit  Fabrica de Arme Cugir

-  în noiembrie 2004 s-a externalizat activitatea fostei sucursale de produse electrocasnice

-  în februarie 2005 s-a renunțat la producția de mașini unelte

-  în 2007 s-a renunțat la Sculăria de pe platforma UMC I.

Astăzi, Uzina Mecanica  Cugir SA  dispune de investiţia „Modernizarea fabricaţiei de armament de infanterie şi muniţie prin asimilarea de produse NATO”  si executa:

 munitie  cal. 12.7x 108 mm si cal. 14. 5x 114 mm in urmatoarele tipuri: ball, perforanta, incendiara, trasor si orice combinatie dintre acestea calibre

 munitie tip NATO:    cal 5.56x45mm,   cal 7.62x51mm,  cal 12.7x99mm cu tub de otel

 mitraliere  cal 12.7x108mm, 12.7x99mm (.50)  si cal 14.5x114 mm pe tripod si suporti de diferite tipuri si  tun de aviatie calibrul 23mm

 armament de infanterie cal 9mm Parrabellum (pistol semiautomat si pistol mitraliera):

accesorii, piese de schimb si consumabile (benzi pentru cartuse, incarcatoare, masini de incarcat cartuse in banda etc):